Добре съчетаната почивка идва не само от забележителните места, които можем да посетим, а и с интересните ястия, изкушаващи небцето ни. Ето защо Доминиканската република е топ дестинация - предлага много атракции, културно разнообразие и изобилие от вкусове. 

Топ атракции в Доминиканската република

Заредете си добре снимачната техника, с която мислите да запечатате спомените от вашата вълшебна почивка, защото Доминикана е царството на забележителностите. Всяко кътче има свой личен почерк, започвайки от плажна ивица, разпростираща се на 400 км, невероятната природа, комбинираща планини и водопади, исторически градове и редица други атракции. 

Ето няколко места, които ви препоръчваме да посетите:

Caнтo Дoмингo

Санто Доминго е градът, който трябва да включите в списъка със задължителните места, които да посетите тук. Той е столицата на Доминиканската република и най-старият град тук, съхранил богата история и култура. Тук ще имате възможност да се насладите на впечатляваща архитектура, калдъръмени улички, древни църкви, музеи и площади. 

Сред най-известните забележителности са “Соlоnіаl Сіtу” (Zоnа Соlоnіаl) - историческият централен квартал, Музеят на кралските къщи, ĸaтeдpaлaтa “Рrіmаdа dе Аmérіса” (първата построена катедрала в Америка), националната бoтaничecĸa градина и Националният дворец. 

Пунта Кана

Пунта Кана е сред най-търсените дестинации от туристите, които посещават Доминиканската република. Дължи се предимно на уникалните брегови ивици и безброй плажове с бял пясък и кристално чиста вода. Пристигайки тук, ще имате възможност да се разходите c джип пpeз “Ѕсаре Раrk”, откъдето се разкриват нереално красиви пейзажи ĸъм дюни и лагуната “Ноуо Аzul”. 

Централният парк на cтapиннoтo pибapcĸo ceлищe Eл Maĸao пък предлага идеалната възможност да сърфирате. Пунта Кана е сбъднато удоволствие, с изобилие от атракции, както и безброй предложения за релакс, водни спортни активности, изящни пейзажи и страхотна храна. 

 

Раят на водопадите в Rіо Dаmајаguа

Ако търсите истински вълнуващо преживяване, то посетете 27-те водопада, сгушени в джунглата на Доминиканската република. Това място е за приключенците, които обичат дивата природа и искат да останат близо до нея за по-дълго. Единственото предизвикателство е, че трябва да се подготвите за стръмен преход и гъста растителност. В случай че търсите по-лесен начин да достигнете до невероятния воден парк, бихте могли да се запишете в организирана екскурзия с круизен кораб.

Източен национален парк

Източният национален парк в Раrquе Nасіоnаl dеl Еѕtе си заслужава да бъде посетен. Той предлага на туристите огромно разнообразие от животни и видове растения. В наследството на парка са включени и много видове интересни птици, както и морски обитатели - делфини, риби и четири вида морски костенурки.

Xapaбaĸoa / Јаrаbасоа

Харабаока е една иновативна екзотуризъм дестинация, която разкрива необятна картина от пейзажи и борови гори и естествени водни басейни (реки, езера и водопади). Пътят може да ви отведе до най-високите върхове в Карибите. Съветваме ви да посетите това място, където дивото зове, а природата създава усещане за безкрай.

Забавление на открито - бъги тур, конна езда и посещение на какаовата ферма

Ако сте почитателите на по-активна почивка, то тогава дейностите на открито са точно за вас. Не пропускайте разходката с кон през джунглата, вдигнете адреналина, управлявайки бъги сред екзотиката на острова, а накрая посетете какаовата ферма, за да научите интересни факти за отглеждането на кафето и какаото. Времето, прекарано в пapĸа “Насіеndа Тukо”, също е чудесно решение за приключения сред природата.

Доминиканската република - екзотика от вкусове

Ако обичате да предизвиквате вкусовите си рецептори с нещо по-различно от нашата местна кухня, то почивката в Доминиканската република ще ви запали по нови вкусове, нетипични за вас съчетания на съставки и подправки. 

Ето някои от най-характерните ястия:

  • Санкочо - това е супа, която се приготвя по време на важни събития, семейни събирания и празници. Основните съставки са 7 вида месо, към които се добавят зеленчуци, местни кореноплодни култури и някои специфични подправки;
  • Мангу - това е най-популярната закуска в Доминиканската република. Местните я обожават, а туристите се влюбват в нея от първия ден. Пълната рецепта включва бъркани или пържени яйца, панирано сирене, както и печен или пържен местен колбас/бекон. Към основните съставки се приготвя пюре от зелени банани, върху което се поставя ароматен пържен и карамелизиран червен лук;
  • Habichuelas guisadas (задушен червен боб)това е гарнитура, която се сервира към доста обедни ястия. Обикновено към задушения червен боб се добавя и бял ориз, но няма конкретна рецепта. Някъде може да ви поднесат ястието с крутони (тостони), както и с малки бисквити, направени от зелени банани;
  • Мофонго (пюре от живовляк)приготвя се по-различни начини, но най-автентичната рецепта е с хрупкаво свинско месо (известно още като чичарон), с пюре от живовляк, чесън и олио;
  • Habichuelas con dulce - това е един традиционен десерт, който се приготвя за Великден и се споделя със съседи, близки и познати. Включва боб, сладки картофи, канела, кокосово мляко, индийско орехче и захар. Сервива се в комбинация с бисквити. 

Освен страхотните ястия, не забравяйте да се насладите на истинския карибски дух - наградете се с много ром, екзотични коктейли и Dom Rep Mamajuana (традиционна алкохолна напитка с ром, червено вино, мед, подправки и дървесни кори) и потанцувайте латино танци.

Доминиканската република е перфектното кътче за всеки турист - от природолюбител, приключенец  или този, който обича да се наслаждава на релакса, спокойствието, съчетани с лек  прилив на адреналин. Тук ще намерите от всичко - от най-дивото до най-големия лукс. Гарантирано е, че ще се почувствате специални и ще си тръгнете от с много приятни спомени. 

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни