На границата между реалността и мечтите, Палма отваря вратите си към Рая. Перлата на Средиземно море е оазис, в който всеки се пробужда и процъфтява. Дестинацията е Испания, а пътеката, през която ще те поведе островът, е изградена с вековна история, зашеметяващи гледки и архитектура, изкусителни плажове, гостоприемство и безброй развлечения. 

Палма - скритото съкровище на Испания

Палма е официалното име на пристанищния град на остров Майорка. Затова и е известен още като Палма де Майорка, а някога е наричан “Спокойният остров”. 

Площта на величественото кътче е 21,36 кв. км., съчетавайки пъстроцветна картина от уникални брегови ивици и заливи с пурпурно синя вода, история и културно наследство, забележителности и много други атракции.  Населението на града е около 400 000 жители.

Защо си заслужава да посетите Палма?

Уреден транспорт

Палма де Майорка има съвременно летище, където пристигат и заминават полети от много европейски столици. В комбинация с доброто разписание и отличния маршрут на автобусите, туристите могат да пътуват лесно, по-евтино и по всяко време. Освен това има и редовни фериботни връзки, които обслужват континентална Испания и другите Балеарски острови.

Уникални плажове

Ако искате да се потопите в лазурни плажове с дълги брегови ивици, както и в малките заливчета за повече уединение, това е точното място. Тръгнете си със страхотен слънчев загар и практикувайте гмуркане, плуване или уиндсърф.

Безброй възможности за шопинг, нощен живот и култура

Островът привлича не само с плажове и с архитектура, но и с редица възможности за забавление. В сърцето му са локализирани магазини и изискани бутици - Passeig del Born е главната търговска улица. 

Баровете и дискотеките започват да посрещат гости още при залез слънце, а купонът продължава до късни зори. И не на последно място - навсякъде цари уникално съчетание на средиземноморска атмосфера с испански бит и традиции.  

Вкусна храна

Има много местни ястия, които са интересни и се превръщат във фаворит за туристите. Например, не пропускайте да опитате „собрасада” - сурова наденица, „буньоли” - по-различна пържена поничка с варени картофи, сланина или масло, захар, брашно, яйца. „Енсаймада” е тестен сладкиш, който се поръсва със захар или се предлага с пълнеж от крем, шоколад или плодове. Разбира се, ресторантите предлагат различни месни и други по-типични ястия за тези, които не обичат да експериментират с храната. 

Забележителности

Историята на Палма е повече от внушаваща и впечатляваща. Тя съчетава огромно разнообразие от архитектура - от готически катедрали до мавритански замъци и дворци. Можете да се пренесете в автентичността на мястото, стъпвайки на Пласа д`Еспаня. Испанското село (Poble Espanyol) пък представлява възстановка на типични испански къщи от различни части на страната. Сред най-известните архитектурни забележителности са още замъкът Белвер, готическата катедрала Ла Сеу (La Seu)старият арабски замък Алмудайна (L'Almudaina) и др. 

Кой е най-подходящият сезон за посещение на Палма?

Палма е със средиземноморски климат, което означава топли лета и сравнително топла зима. Ето обаче по-точна информация за всеки един сезон, за да планирате почивката си без изненади:

  • Пролет (април-май) и есен (октомври-ноември) - температурите варират около 20°C. Тогава местните се радват на нежното слънце и приятното време, а туристите имат възможност да разгледат спокойно забележителностите на града, защото няма големи струпвания от хора;
  • Лято (юни-септември)най-топлите дни достигат около 30°C. Най-силният туристически период е именно през лятото. Тогава пристигат най-много туристи, така че трябва да се заредите с малко повече търпение за влизане в катедрали, замъци и други атракции;
  • Зима (декември-февруари)за зимно време може да се каже, че климатът е сравнително мек. Температурите са по-ниски, но обикновено не падат под 10°C, което прави Зимна Палма де Майорка също толкова красива и оживена.

 

Независимо дали търсите почивка или екскурзия, Палма е съкровището, което ще ви поднесе изкушения, забавления, безкрайни плажове под парещото слънце и безвремие, което протича с поне една чаша сангрия. Потопете се в прегръдките на острова и оставете приказката да тече по ваш уникален сценарий. Организирайте своята следваща почивка още сега и очаквайте с усмивка времето за вашия звезден рай.

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни