Мечтаете си за слънце, море и екзотика? За радост, днес възможностите за пътуване са почти неограничени, така че човек може избира измежду десетки слънчеви местенца, били те по-близки или по-далечни. Тук обаче идва големият въпрос: Къде? Ако водещото е съчетанието от достъпна цена, великолепни плажове и качествени хотели, то три дестинации се открояват веднага: 

Тайланд

С над 35 милиона посетители годишно, Тайланд неслучайно е най-посещаваната азиатска страна. Достъпна, красива, автентична и приветлива, тази оживена тропическа дестинация привлича слънцепоклонници от всякакъв вид. Фантастичните пясъчни плажове, топлите води на Андаманско море и Сиамския залив, неповторимата тайландска храна, прочутите тайландски масажи, прелюбопитните природни паркове и многобройните културни забележителности са само част от причините, заради които си заслужава да посетите Тайланд. Дали в някой от курортните райони по дългото цели 2600 километра крайбрежие като Хуа Хин, Краби или Као Лак или на някой от многобройните острови начело с Пукет, Ко Самуи и Ко Панган – навсякъде в Тайланд ще намерите развита туристическа инфраструктура от световна класа и богат избор от качествени хотели за всеки бюджет. И не на последно място – усмихнати хора, които ще направят всичко, за да се връщате при тях отново и отново. Ненапразно наричат Тайланд „Страната на усмивките“!

Бали

Приказно красиво крайбрежие, гъста недокосната джунгла, тучни оризови полета и импозантни вулканични върхове – индонезийският остров Бали е сред най-впечатляващите кътчета на Земята. И за щастие на посетителите му, цялото това природно разнообразие е събрано на изключително компактна територия – около 150 км дължина и 110 км ширина. А за още по-голямо удобство, повечето курортни зони се намират в близост до международното летище, което компенсира сравнително по-дългия полет – минимум 15 часа от Европа. Самите курорти пък предлагат плажове за всеки вкус – от дълги и широки пясъчни ивици до малки романтични заливи сред феноменални скални образувания, край които всеки ще намери подходящия измежду многото хотели на острова. Възможностите да обогатите почивката си също са изключително разнообразни. С богатата си история, култура и изкуства, Бали определно е една от най-интригуващите дестинации в Югоизточна Азия, а заради десетките си хиляди храмове и пагоди е известен още като „Островът на хилядата храма“.

Шри Ланка

Събрала уникални природни прелести и невероятно биоразнообразие върху площ, равняваща се на няма и две трети от тази на България, Шри Ланка е без аналог в Индийския окен. Почти цялото 1600-километрово крайбрежие на острова-държава е заето от широки пясъчни плажове и опасано от пъстри коралови рифове, а водата е кристално чиста и топла през цялата година. Непосредствено след златистата ивица на плажовете пък започва вечно зеленият пояс от плодородни полета и изобилстващи от живот джунгли, докато централната част на острова е покрита от прочутите чаени хълмове, стелещи се в подножието на извисяващи се до над 2500 метра планини. При това една пета от територията на страната е със статут на защитена зона, което означава, че където и да отседнете, следващият национален парк ще е съвсем наблизо. Многобройните забележителности, вкусната екзотична кухня, както и хилядолетните традиции в аюрведичната медицина, са другите отличителни черти на Шри Ланка. А най-хубавото е, че въпреки всичките си предимства, страната се развива като ваканционна дестинация сравнително отскоро и не страда от синдрома на масовия туризъм, а повечето хотели са нови, модерни съоръжения, предлагащи перфектната плажна почивка на съвсем достъпни цени.

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни