Нашите топ 5 ризорта с идеални условия за гмуркане

Само на няколко крачки от ризорта до рифа, където можете да се потопите в цветния и грандиозен живот под морското дъно с вашата маска и плавници. Най-добрите домашни рифове на Малдивите радват гмуркачи от цял ​​свят. Насладете се на гигантски манти, малки рифови и китови акули, костенурки и разнообразие от цветни и редки видове риби. В много курорти можете да получите всичко необходимо за шнорхелинг или можете да се присъедините към частните им училища за гмуркане. 

Показваме ви пет хотела с най-добрите домашни рифове на Малдивите.

1. Sentido OBLU Helengeli - топ домашен риф на Малдивите за гмуркане в канала

Този ризорт с луксозна и тропическа атмосфера е особено популярен сред два типа посетители: тези, които търсят релакс и гмуркачите. Вторият трябва да се радва на частното училище за гмуркане, сертифицирано от PADI, и на един от най-красивите домашни рифове на Малдивите в Северен Мале атол.

Независимо дали сте абсолютно начинаещ, опитен професионалист или нещо по средата: с многоезичните инструктори по гмуркане в Sentido OBLU Helengeli ще се насладите на завладяващия подводен свят и един от най-добрите домашни рифове на Малдивите с неговите цветни корали и стада риби . С малко късмет може дори да срещнете манти, костенурки или октоподи под водата. Домашният риф на остров Хеленгели също предлага отлично гмуркане в канала само на няколко метра от брега. Защото там се движите в средата на два дълбоки канала, които носят със себе си изобилие от видове.

DERTOUR препоръчва нощно гмуркане. Докато звездите блестят в небето, във водата се разиграва спираща дъха природна гледка: малки, биолуминисцентни животни създават така нареченото светещо море. Това означава, че водата започва да блести веднага щом се движите в нея. Ако вече успяхме да ви запалим по гмуркането и искате да изследвате подводните забележителности на Малдивите чрез шнорхелинг - можете да получите оборудването за това безплатно в хотела.

Кратки факти за хотела:

  • Всички ексклузивни вили са на плажа
  • Спиращи дъха зони за гмуркане и един от най-добрите рифове на прага ви
  • Уелнес зоната печели точки с процедури на открито - включително гледка към морето
  • Включени коктейли, водно колело и вечеря в а-ла-карт грил ресторанта

2. Vilamendhoo Island Resort & Spa - вълнуващ домашен риф с пещери

Буйна растителност и дълъг бял пясъчен плаж характеризират едноименния остров на елегантния Vilamendhoo Resort & Spa. Известни с това, че имат най-добрия домашен риф на Малдивите на Ари атол, любителите на шнорхелинг и гмуркачите имат какво да предложат на една ваканция за гмуркане на Малдивите. Благодарение на местоположението на острова между два канала, можете да се гмуркате през пещери и покрай надвеси и да се насладите на цветния подводен живот отблизо. През цялата година имате перфектната възможност да се полюбувате на голямо разнообразие от морски обитатели като манта, костенурки или китови и рифови акули в естествената им среда. При първата ви обиколка ще бъдете запознати с домашния риф и местоположението на входните и изходните точки. И ако се чудите какво прави подводният свят през нощта, нощна обиколка за шнорхелинг през този домашен риф на Малдивите определено е нещо за вас. Вътрешно сертифицирано от PADI училище за гмуркане и оборудване за гмуркане под наем гарантират, че можете да започнете своето приключение добре обезопасени и оборудвани.

Кратки факти за хотела:

  • Включени са трансфер с хидроплан от Мале и частен салон на летището
  • Настаняване само за възрастни с частен плаж
  • Плато с пенливо вино и плодове за младоженци
  • Четири ресторанта и три бара

3. Lily Beach Resort & Spa - домашен риф за възрастните, детски забавления за най-малките

Плаж с палми, тюркоазено море и любяща грижа за най-малките в „Turtle Kids Club“ – това е, което отличава семейния Lily Beach Resort & Spa. Тук всеки похарчен лев си заслужава: докато изследвате един от най-добрите домашни рифове на Малдивите с подводните професионалисти от училището за гмуркане „Prodivers”, децата могат да се разхождат на детската площадка под непрекъснати грижи и наблюдение.

Независимо дали сте начинаещ или напреднал в тазьи област: когато откриете кораловия риф с неговите очарователни морски създания, бързо става ясно защо Южен Ари атол е една от най-популярните подводни дестинации в света. По време на вашите гмуркания можете да гледате директно в очите на различни цветни риби, костенурки и манти. Общо домашният риф има десет различни входни и изходни точки, разположени около острова. Така че нищо не пречи на гмуркането и шнорхелинга, дори при силни течения.

Кратки факти за хотела:

  • Нощувка във водни бунгала с тераса и френски прозорци
  • Има три а-ла-карт ресторанта, от които можете да избирате - менюто включва омар и говеждо Wagyu
  • Много включени услуги като уиндсърфинг, каякинг или екскурзия до съседния остров
  • Детски забавления в “Turtle Kids Club”

4. Mirihi Island Resort - домашен риф с корабокруширал кораб

Тропически цветя и високи кокосови палми характеризират Mirihi Island Resort. Верни на мотото на курорта „Толкова уникален, колкото и вие“, можете да изживеете райска почивка изцяло според вашите идеи. Курортът разполага с един от най-добрите домашни рифове на Малдивите - така че вашето гмуркащо сафари на Малдивите може да започне. Екипът на училище за гмуркане “Ocean Pro Mirihi” е подготвен за всички нива на гмуркане и чака да ви покаже впечатляващия подводен свят. Какво е специално: Има стар корабокруширал кораб точно на домашния риф, чакащ да бъде проучен от водолази. Китовите акули могат да се наблюдават в дивата природа около домашния риф на Mirihi през цялата година, докато много от елегантните манти могат да се видят близо до домашния риф, особено през зимата. Mirihi също е идеален за удивление на морските същества, докато плавате в Малдивите, тъй като опитният екипаж на курорта ще ви отведе на незабравими пътешествия. Нашият съвет: запазете си круиз по залез слънце.

Кратки факти за хотела:

  • Хотелски остров с буйна растителност: почивка между тропически цветя и кокосови палми
  • Някои помещения за настаняване имат открита баня-А ла карт ресторант и винен бар
  • Домашен риф с най-добрите условия за гмуркане и шнорхелинг

5. Най-красивите домашни рифове на Малдивите: Reethi Beach Resort - ежедневна опознавателна обиколка на домашния риф

Добре дошли в Reethi Beach Resort. Името, което означава „хубав“ или „красив“ на дивехи – официалният език на Малдивите – е дадено на този остров. Курортът е разположен на източния Баа атол, заобиколен от красив бял пясъчен плаж и тюркоазено синя лагуна. Но това не е всичко: един от най-добрите домашни рифове на Малдивите се намира на прага на курорта. Богатият на риба риф предлага пет различни входни точки, които водят директно до ръба на рифа. Всеки ден опитни водачи предлагат половинчасова обиколка с екскурзовод на домашния риф безплатно - тук начинаещи и професионалисти могат да получат полезни съвети и информация за разнообразието от видове. Курортът разполага и със собствено водолазно училище с опитни и дългогодишни водолазни майстори.

Кратки факти за хотела:

  • Три а-ла-карт ресторанта, предлагащи италианска и индийска кухня, както и специалитети на грил
  • Двойките на меден месец получават вечеря на свещи с вино
  • Богат на риба домашен риф с пет входа

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни