Само на 8 часа полет от Европа, с целогодишно високи температури и на въздуха, и на водата, Малдивите без съмнение са топ дестинацията на Индийския океан. Архипелагът, простиращ се от двете страни на Екватора върху обща водна площ от 90 000 кв.км и едва 300 кв.км суша, разпределена между повече от хиляда ниски, покрити с пищна зеленина коралови островчета, е олицетворение на представата за усамотен тропически рай. Съвсем логично на този фон, Малдивите са истинско Елдорадо за всяка хотелска верига и броят на островчетата, превърнати във ваканционни оазиси на лукса, романтиката и уединението, расте от година на година. А с това, разбира се, нарастват и възможностите за избор на подходящия хотел според личните интереси и наличния бюджет. Ето и кои са най-новите перли в островната огърлица:

Hilton Maldives Amingiri Resort & Spa

Когато става въпрос за хотели, името Hilton говори достатъчно. Малдивският флагман на реномираната хотелска верига бе открит през юли 2022 г. и oще през следващата година получи награда за „Най-добър нов луксозен ризорт на Малдивите“. 109 ексклузивни плажни и водни вили – всичките със собствени басейни, първокласен СПА център, 3 отлични ресторанта и уникалния Cocktail Lab са само малка част от причините, ризортът вече да е сред 10-те топ адреса на Малдивите. Локацията също е по стандартите на Hilton – на приказно красиво островче, осигуряващо максимум спокойствие и великолепни условия за гмуркане, и същевременно с това само на 20 минути с моторна лодка от международното летище в Мале.

NH Collection Maldives Havodda Resort

През август 2023 г. дългоочакваната новина стана факт: известната верига луксозни градски хотели NH Collection стъпи на Малдивите! Разположен на живописен остров в атола Гаафу Даалу, NH Collection Maldives Havodda Resort посреща със 120 разкошни вили – 60 на плажа и 60 над водата. Всяка вила предоставя на гостите спираща дъха гледка към Индийския океан, потапяйки ги в спокойствието и красотата на Малдивите. Разнообразие от изискани заведения за хранене – от целодневен ресторант с интернационална кухня, през грил-ресторант на плажа, до пица-бистро край басейна и коктейл бар с леки хапки – гарантира, че всяко кулинарно желание ще бъде удовлетворено. Освен това ризортът разполага със специален азиатски концептуален СПА център, напълно оборудвана фитнес зала, плувен басейн с примамлив бар и детски клуб за по-малките гости.

Cora Cora Maldives

Откритият през 2021 г. ризорт е умело интегриран сред красивата тропическа природа и предлага всички необходими удобства за идеалната почивка на Малдивите. Намира се на малкия, дълъг около 700 м и широк едва 250 м остров Маамигили, до който се достига за около час с трансфер посредством вътрешен полет и моторна лодка. Заобиколен от поддържана растителност и искрящи пясъчни плажове, Cora Cora Maldives посреща със 100 елегантни вили и апартаменти, издържани в светло дърво и цветни акценти, 4 ресторанта, бар, 2 басейна и разточителен ол инклузив. Любителите на гмуркането и шнорхелинга със сигурност ще оценят вътрешния коралов риф, започващ на само двадесетина метра от плажа, а за всички любознателни гости на разположение са собственият музей на ризорта и археологическите обекти на острова, разказващи за вековната история на Малдивите. 

Six Senses Kanuhura

След успеха на първия си малдивски адрес, топ веригата Six Senses отвори врати на нова супер локация в най-желания архипелаг – на иконичния остров Канухура, впечатляващ с тюркоазени лагуни, буйна тропическа зеленина и един от най-големите плажове на Малдивите. Както и с великолепен вътрешен риф, приютяващ морски костенурки и много други интересни обитатели на подводния свят. Откритият през септември 2023 г. Six Senses Kanuhura всъщност се разпростира на един по-голям и още два малки частни острова, предвидени за специални поводи. Ризортът разполага с 91 просторни и уединени плажни, водни и фамилни вили, всичките с частен басейн и уникална гледка към океана. 6 ресторанта и бара, ексклузивен СПА център, инфинити басейн, кино под звездите и още много първокласни удобства превръщат почивката в Six Senses Kanuhura в истинско изживяване.

Jawakara Islands Maldives

В уединената западна част на атола Лавияни има два идилични острова с буйна тропическа растителност, които обещават двойно забавление и почивка: по-големият Мабин и по-малкият Деру, които са свързани помежду си със 700-метров мост и заедно образуват новия луксозен ризорт Jawakara Islands Maldives. Откритият през 2023 г. луксозен ризорт се достига за около 40 минути с хидроплан от Мале и разполага с 290 изградени с много вкус и естествени материали вили, 6 ресторанта, 6 бара, 3 басейна и още много удобства, гарантиращи почивка на топ ниво.

Barceló Whale Lagoon Maldives

Първият ризорт на реномирана хотелска верига Barceló на Малдивите бе открит през 2023 г. на малкия остров Бодуфинолху в атола Южен Ари – на половин час път с хидроплан от Мале. Чисто новият ваканционен адрес блести с изключителен комфорт и предлага перфектната комбинация от плажен шик, тропическа романтика и интригуващи забавления. Пакетите са според всеки вкус – от нощувка със закуска до ол инклузив плюс, вилите са 100 – с изискан дизайн и малдивско излъчване, а многобройните удобства включват два ресторанта, бар, бийч клуб, СПА, център за водни спортове и 37-метров инфинити басейн със спираща дъха гледка към уникалните залези над Екватора.

Joy Island

Името Joy Island, или в превод „Островът на насладата“, подсказва достатъчно за концепцията на този нов ол инклузив ризорт от високия среден клас, който отравя врати на 1 септември 2023г. Бял плаж, тюркоазена лагуна, непринудена атмосфера и много забавления за големи и малки предвещават безгрижна почивка в 150-те съвременно обзаведени вили и апартаменти.

Sentido OBLU Helengeli

Макар и да не е новопостроен, Sentido OBLU Helengeli също заслужава място сред топ 10 на новите хотели на Малдивите. След като стана част от портфолиото на Sentido Hotels, собствената хотелска марка на DER Touristik, бившият OBLU Nature Helengeli бе напълно реновиран и разширен през лятото на 2023 г. Резултатът: Някога посещаван предимно от любители на гмуркането, днес този приказно красив остров е също толкова популярен и сред гостите, ценящи комбинацията от стилен дизайн, модерен комфорт и достъпен лукс. 

Alila Kothaifaru Maldives

Ако търсите нов, 5-звезден ризорт на Малдивите, то Alila Kothaifaru Maldives несъмнено е подходящото място. Луксът в това открито през май 2022 г. бижу е в изобилие, също както и спокойствието, възхитителните гледки и възможностите за забавление. Красивият остров е дом на 80 вили, разположени на плажа и над водата, всичките с частен басейн, изключително елегантен дизайн и превъзходно обслужване с марка Hyatt.

OBLU Xperience Ailafushi

Тенденцията, Малдивите да стават все по-достъпни, определено набра скорост през последните 2-3 години и OBLU Xperience Ailafushi е едно от най-ярките доказателства за това. Откритият в средата на 2022 г. комфортен ризорт със свеж дизайн и модерни удобства е идеален за всеки, който иска да се поглези в непринудено-оживена атмосфера. Заобиколен от обширна лагуна, островът приютява 268 вили и отговаря напълно на името си: на местния език „Aila“ означава семейство, а „Fushi“ – остров. И още нещо, правещо OBLU Xperience Ailafushi достъпен в буквалния смисъл на думата – ризортът се намира само 15 минути път с моторна лодка от международното летище.

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни