Ако работата ви не позволява дълъг отпуск през лятото, не се притеснявайте, защото Сейшелите ще ви посрещне с парещо слънце и екзотични плажове през цялата година. Сейшелските острови са царят на доброто настроение, вкусната храна и комфорта, а това пленява всеки турист. 

Сейшелите – убежище за райска почивка

Ако искате да избягате от еднообразието и стреса, които преобладават в ежедневието ви, то тогава елате на Сейшелите - най-доброто убежище за райска почивка. Естествената дива екзотика и чувството за бягство в райско кътче са главните причини за избор на почивка в тази туристическа дестинация.

Всяко ъгълче е като оживена природна картичка, а времето тече като миг - с много песни, танци и водни забавления. Добрата новина е, че няма голяма вероятност да сгрешите, където и да отседнете, защото навсякъде ще получите перфектно обслужване и комфорт, отговарящ на цените. Ако все пак се притеснявате, винаги можете да се обърнете към DERTOUR.

Кога да отидем на Сейшелите?

В България е зима, а на Сейшелите перфектно лято. Страхотно, нали? 

От януари до март е най-доброто време за вас, ако търсите повече спокойствие и по-бюджетна почивка. Има вероятност обаче да превали и да е малко по-влажно, но след това отново ще изгрее слънце. Бонусите си заслужават - спестявате пари и се наслаждавате на безлюдни пейзажи с тюркоазени води, скали, палми и бели пясъци.

От април започва сухия сезон, с минимални валежи и приятно топло време. Както навсякъде, пролетта се усеща и тук. Зеленината става все по-пищна, растителността пропуква първите си цветове, а животните и морските обитатели сякаш се събуждат от зимен сън. Това е времето, в което можете да изпаднете във възхищение, виждайки най-красивата страна на островите. 

От май до септември пристигат най-много туристи, защото времето е топло, а валежи почти няма. Тогава е най-оживено, плажовете са пълни и цените са по-високи, но незабравимите мигове с любими хора са гарантирани. 

От септември до ноември също си заслужава да дойдете, за да се впуснете в кристалните води на Индийския океан за водни забавления и спортни активности - шнорхелинг, гмуркане, сърфиране и разходки с лодки. 

Цени

Въпреки лукса и комфорта да пиете кокосово мляко и да ядете само пресни морски дарове, цените са напълно достъпни. Най-скъпи са самолетните билети, а местата за настаняване варират според бюджета - от хотели среден клас, до апартаменти или вили, подходящи за уединение на по-големи компании. Обикновено плажовете са на крачка разстояние, а дейностите и атракциите може да съобразите спрямо вашия бюджет. Всички предложения за настаняване може да видите тук.

Забележителности на Сейшелите

Сейшелските острови посрещат много туристи целогодишно, което се дължи на безкрайните палмови плажове, чисти води и релакса, на който бихте могли да се насладите.

Ето обаче и някои странични забележителности:

  • Vallée de Mai е гора-резерват на о-в Пралин, където можете да видите палмата Коко де Мер, която вирее само тук;
  • Bicentennial Monument е символът на коренното население на птиците, които са и първите заселници на о-в Махе;
  • Old Courthouse - старият съд във Виктория илюстрира типичната архитектура на острова, а от там бихте могли да продължите по улица Франсис Рейчъл, където продължават сградите с колониалното архитектурно наследство.

Това са едни от най-запомнящите се места на архипелага, но те няма как да бъдат сравнени с уникалната природа, животински обитатели и растителност, които се забелязват по островите на тези земи. Maхе е най-големият от островите на Сейшелите, Пралин е вторият, а Ла Диг е четвърти по големина. Всички те имат свой собствен почерк, но ги обединява неподправената красота, уникалните тропически плажове и хармония от спокойствие и разкош. 

Както и да си представяте престоя на Сейшелите, тук е възможно да получите всичко. Архипелагът предоставя все така приказно преживяване, независимо дали предпочитате да лежите предимно на плажа, или да изпробвате всички възможни забавления, спортове и др. атракции. Изборът за дати за пътуване е във вашите ръце, а туристическа агенция DERTOUR може да сбъдне всяка ваша мечта – от избора на локация до вида настаняване и изхранване. DERTOUR - Вашата среща с мечтите!

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни