Куба - така гореща и пленителна със своите салса и румба ритми, неустоими коктейли и изискани пури. Куба е веселие и страст - неизживяната приказка на туристите, които посещават екзотичната дестинация за първи път. Хавана и Варадеро са най-популярните локации на острова, които със сигурност ще ви изкушат с много забавления, покзващи ви един по-различен пъстър свят. Е, как ви звучи? 

Куба - коктейл от неповторими емоции

Куба, разположена в сърцето на Карибите, е като самотен остров, където няма как да да скучаете, дори да сте без компания. Тук ще видите комбинация от африкански и испански корени, както и едно от малкото места в света, които могат да се похвалят с впечатляваща съвременна история. 

Ако се чудите какво ви очаква, идвайки тук, то със сигурност най-обобщаващият отговор е коктейл от неповторими емоции. Много движения в ханша, среща с най-гостоприемното кубинско общество, денонощно веселие и още много. Потопете се в едно богато преживяване, запознавайки се с местната култура и традиции. Кубинските пури и ром в стил Джак Спароу са нещо, което със сигурност трябва да опитате, за да усетите истинската атмосфера на острова. 

Хавана и Варадеро - едно различно кубинско преживяване

Хавана, столицата на Куба, и Варадеро са най-добрите места, на които бихте могли да отседнете. Вижте защо си заслужава да ги посетите:

Варадеро

Варадеро е световно известен курорт на полуостров Хикакос, който заема челните места за най-красиви дестинации в Куба. Намира се на около 140 км от Хавана, с 30 км дължина, от които 22 км са заети от плажна ивица. Това вероятно ви подсказва, че е достатъчно възхитителен курорт, с изобилие от плажове. 

Благодарение на тази природна даденост туристите имат възможност да се отдадат на спокойни плажни емоции с фин златисти пясък и кристално чиста вода с прозрачно дъно. Луксозните хотелски комплекси също са разположени по ивицата, което обещава невероятна гледка и пълен комфорт. Накратко - рай, в който ще искате да се върнете отново!

Забележителностите на Варадеро

Културно-историческите места не са толкова много, но със сигурност всяко има своя история и личен почерк.

Ето какво да видите тук:

  • Пещерите Беламор са природно чудо и една от най-старите атракции, с 3 км дължина. Само част от тях са достъпни за посещение, но въпреки това ще видите впечатляващи сталактити и сталагмити и ще имате възможността да станете изследователи на подземния свят. Пътят води през тесни проходи с поредица от просторни стаи, така че ще бъде интересно и мистериозно;
  • Museo Municipal de Varadero е музей, съхранил автентичната история на града. Тук ще откриете експонати от миналото и ще обогатите познанията си за местното население от преди векове. Музеят разкрива информация от колониалните и революционни периоди;
  • Остров Кайо Бланко се намира край бреговете на Варадеро. Заслужава си да се запишете на еднодневната екскурзия, за да се потопите в естествената природна красота на Карибите, изследвайки богатия морски живот и наслаждавайки се на уникалните плажове. Приключението включва разходка с лодка, спирки за гмуркане и възможност за шнорхелинг.

Хавана

Хавана е столица на Куба и пленяващо кътче, което съчетава атракции, история и нестихващи кибински партита. Градът е разделен на две - Стара и Нова част, като старата е под закрилата на ЮНЕСКО и там са съсредоточени по-голяма част от архитектурните и културно-исторически забележителности. Новата част е повече за щури забавления и екстравагантни приключения, но често можете да намерите от всичко и в двата района на Хавана.

Ето какво да правите и видите в Хавана:

  • La Bodeguita del Medio е емблематичен бар-ресторант, основан през далечната 1942 г. Има пряка връзка със създаването на кубинския коктейл Мохито, а атмосферата вътре е в ретро стил, украсен с ретро снимки и стари регистрационни номера. Останете и за музикалната програма на живо, отразяваща различни кубински жанрове - салса, болеро, румба и др.;
  • Tropicana Cabaret е световно известно историческо кабаре, отворило врати през 1939 г. Както в миналото, така и до днес, мястото предразполага към емблематично изживяване, съчетаващо култура и грандиозни представления от песни, танци и театрални постановки. Това място е празник за душата, така че със сигурност трябва да си подарите този момент;
  • Разходка с ретро автомобил из улиците на Хавана е атракция, която ви съветваме да не пропускате. Ако желаете да обиколите най-известните исторически, културни и др. забележителности и да усетите карибския дух само за няколко часа, то разходката с ретро автомобил е чудесна възможност. Ще се почувствате като истинска лейди или лорд, вземайки ви от хотела и обикаляйки из горещата Хавана. Панорамната обиколка обикновено започва от модерните райони на града, преминавайки през Площада на революцията, хотел Национал, Университета на Хавана и крайбрежната алея “Малекон”. Има спирка в колониалната част на града, в която ще можете да видите Националната сграда на Капитолия, Театъра, булевард „Ел Прадо“, Централен парк и бившия президентски дворец. Оттам започва пешеходната разходка през Стара Хавана, където ще можете да разгледате внушителни забележителности - площади, музеи и др. 

Трябв ви само един кратък тур из Хавана и Варадеро, за да поискате да живеете тук. Кубинските екзотични градчета предлагат много удобства и освободена атмосфера. Предразполагат към спокоен дух, релаксираща почивка и забавления, зареждайки ни трайно с положителни емоции. 

 

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни