Балеарските острови е като омагьосано кътче от природата, което е достъпно за ценителите на дълбините, романтичните залези, тишината и приказните пейзажи. Независимо дали искате да се разходите по плажа, да практикувате воден спорт или да се отпуснете на шезлонга, ето кои са пленителните красиви плажове на Балеарите, които могат да ви осигурят всичко това.

Най-красивите плажове на Балеарските острови

Думите са излишни пред гледките, разкриващи се от почти всеки ъгъл на Балеарските острови. Готови ли сте да се впуснете в едно приключение с най-красивите плажове на Балеарските острови?

1. Mallorca (Майорка)

Майорка е изобилие от плажове в напълно автентичен вид - ситен пясък и скали, без излишна суета, тълпи от хора и застроена площ. В северната част е тихия залив за почивка Кала Торта (Cala Torta), с кокетните ресторант и бар на брега на морето.  Platja Es Trenc е на южния бряг на Майорка, разположен в природен резерват, но позволен и подходящ за плаж, спокойствие и летен загар. За приключенците, търсещи адреналин, сърфирането е страхотна възможност. Палма де Майорка и Кала Ратхада в северната част на Балеарския остров е възможно да се усетите тръпката на гребена на вълната. 

2. Менорка

Идилия, необикновени гледки и спокойствие са въплътени в Менорка. Cales Coves е сред най-популярните плажове, обграден от високи скали с гробни пещери от бронзовата епоха. Playa de Cales е олицетворение на спокойна атмосфера, а 

Кала Макарела е същинска природна картина, в която можете да се гмурнете и доближите до най-нежните ѝ морски обитатели. Заливът е незастроен и има малко ресторантче, където се предлага  кафе, прохладни питиета, морски деликатеси и тапаси. Менорка е мечта за сърфистите - Форнелс е дом на уиндсърфинг ентусиастите, а Son Bou и Punta Prima са перфектни за сърф в заслепяващите тюркоазени води.

3. Ибиса - кралицата на нощния живот

Отново кристално чисти води, красиви плажове и девствена природа, но най-големият акцент на локацията е, че е център на нощния живот. В Ибиса е вълнуващо - активен начин на живот и бърза трансформация от портокалов сок до ягодово дайкири. 

Platja d'en Bossa е на южния бряг и е едно от най-известните места за забавление. Nassau Beach Club и Bora-Bora са следващите локации, които печелят своите гости с освежаващи напитки, първокласни коктейли и страхотна музика. Cala Llenya също приветства към забавление от екстремен характер - каяк, уиндсърф, кайт сърф и др. Cala Codolar, защитен плаж от скали, където морето е гладко като дъска, а от другата страна на острова е Aguas Blancas - див и необитаем почти.

Накратко, ако търсите забавление и оживена атмосфера, Ибиса е вашето място. 

4. Форментера (Formentera) - райско кътче на земята

Форментера - вторият най-малък обитаем остров в района с ниски брегови ивици, чисти води и ситен пясък. Освен за плаж, на юг има природен резерват, а в района са обособени много туристически пътеки, подходящи за кратка почивка, разходка в гориста местност или пикник. 

На запад от Форментера е Кала Саона - тих малък залив, заобиколен от скали, с усещане за безвремие. Носи му се славата на романтичен залив с най-красивите залези, но е и заливът на приключението, защото се практикуват каяк и сърф с гребла. 

Другите интересни плажни места са Estany d'es Peix, Es Pujols и Migjorn, който е с голяма плажна ивица, известен със своята дива и изящна красота.

Екскурзии до по-малките Балеарски острови

За пълно уединение и тишина, посетете защитените плажове на по-малките Балеарски острови. Някои от тях предлагат екзотични пътешествие по вода с лодка от пристанищата на Майорка, Менорка, Ибиса и Форментера. Различните плажове са подходящи за плуване и за гмуркане с шнорхел, като Sa Plageta. В района се намира Националният парк Кабрера Архипелаг, както и Cova Blava - блестящата синя пещера. 

Изживейте приказката от мечтите си, отпуснете се и обиколете Балеарските острови, които носят вдъхновение, уединение и потопяват в своята естествена среда. DERTOUR - Вашата среща с мечтите - резервирайте своята почивка сега!

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни