Мадейра - прекрасна дестинация, обещаваща куп приключения, емоции и хубаво време. Вашето незабравимо приключение е гарантирано, независимо дали предпочитате живописни гледки, или сте дошли, за да усетите “топлата прегръдка” на очарователните градчета и села, сгушени в острова. Хайде, вижте какво ви очаква на португалския остров!

Мадейра - зеленина, разкош и още нещо

Когато чуете за остров, вероятно си представяте пустош и вода, но Мадейра ще ви впечатли със своята хармонично разположена буйна растителност, която предразполага за разходка, спокойствие и пълна релаксация. В комбинация с чистия въздух, тишината и красивите гледки точно това място би било перфектната дестинация за вас и вашите близки. 

А романтиката…тя просто ухае във въздуха. Не случайно много двойки избират именно Мадейра за своя меден месец или за свое романтично пътешествие. Архипелагът от малки острови, формиращи Мадейра, крият възхитителни улички и богата растителност, изглеждаща като ботаническа градина. 

И въпреки уединението, което осигурява на туристите, нека не пропускаме факта, че Фуншал, столицата на Мадейра, е дом на луксозни хотели, барове, ресторанти, бутици и други забавления, където със сигурност няма да ви доскучае, дори да останете за по-дълго.

Кога да посетим Мадейра?

Ако искате да сте сигурни, че ще планирате своята почивка в Мадейра в най-подходящото време, ще ви изненадаме приятно, защото няма много варианти да сбъркате. Температурите на острова са стабилни, с преобладаващо топло време и минимални валежи през цялата година. Средните температури тук са между 16ºC (през януари и февруари) и 23ºC (август и септември).

За да прецените правилно периода за почивка тук, екипът на DERTOUR ви съветва да се съобразите с естеството на вашето пътешествие. Ако сте с настройката за разходки и туризъм сред оазиса от цветове и зеленина, април и май са най-подходящите месеци. Ако обаче сте чували за възможността да плувате с делфини и китове, то април-октомври водите са спокойни и има най-голям брой бозайници, с които ще можете да се запознаете. Горещият и сух период варира между май-август.

 

7 забележителности на остров Мадейра

  • Фуншал – столицата на острова - предоставя едно кратко пътуване из по-оживената част на острова. Тук можете да прекарате ден-два или повече в изобилие от атракции и забавления. Очакват ви много пленителни места за хапване, архитектурни паметници (катедралата във Фуншал и църквите) и несравними пейзажи - особено гледката Pico dos Barcelos със своята панорама към града и водите на океана. Madeira Story Center е емблематичен музей, разкриващ автентичната история на Мадейра. За любителите на цветята, отидете до популярния пазар за цветя във Фуншал - Mercado dos Lavradores. Потопете се в неговата цветна аура и екзотика от от цветя;
  • Природните басейни Порто Мониз - този природен феномен илюстрира естествени басейни, образувани от вулканични скали. Те са прекрасно кътче, където можете да спрете за отдих и да се полюбувате на великолепната гледка към Атлантическия океан;
  • Кабо Жирао - това е морска скала, емблема не само за острова, но и в световен мащаб, защото е на второ място по височина. Тук със сигурност ще се впечатлите от уникалната природна гледка. Мястото е лесно достъпно с кола или автобус, а скалите са в непосредствена близост до паркинга;
  • Ботаническата градина на Мадейра - станете част от рая на екзотични и ендемични растения с над 2,000 различни видове;
  • Паркът Мадейра - това кътче запознава туристите с местната култура и своето историческо наследство. Ще имате възможност да се докоснете до интерактивни изложби или да се забавлявате с тематичните фолклорни представления, които се организират редовно;
  • Руините на Свети Георги в Сао Хорхе - тези останки са бивши мелници за захарна тръстика през 16-ти век, а сега са паметник от общински интерес. Около тях има плаж, а цялостната гледка от руините разкрива прекрасна гледка, както и възможност да запечатате спомена в страхотни кадри;
  • Кабинковият лифт Teleférico das Achadas da Cruz - чрез него бихте могли да се пренесете надолу по масивната скала и да посетите китното селце Faja da Quebrada Nova. Краткото пътешествие с кабинковия лифт дава нов поглед към острова. Ако пък сте от туристите, търсещи силни емоции и адреналин, слезте с лифта до плажа. Спуска се по 98% наклон и затова му се носи славата за най-стръмния лифт в Европа.
  •  

Вашето пътешествие може да започне от много точки на картата, но не забравяйте, че крайната дестинация Мадейра е шедьовър на природата, която си заслужава да посетите. Това кътче съчетава пълното спокойствие с най-добрите условия за съвременни удобства и лукс. Свържете се с DERTOUR, за да осъществите план “Мадейра” и да се насладите на красотата на острова.

 

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни