Как си представяте почивка на остров, обградени от всички възможни удобства? Звучи като вълшебно преживяване, което предизвиква вълнение и безброй положителни емоции, нали? Пукет е най-големият остров на Тайланд и една сред най-атрактивните туристически дестинации, в готовност да ви посрещне и да реализира дори най-смелите ви желания.

Пукет - най-доброто място за релаксираща почивка

Остров Пукет е комбинация от уникална атмосфера, гостоприемство и вдъхновяващи морски пейзажи. На площ от 543 кв. км. е разположена екзотика от плажове, на които можете да се отдадете на пълно спокойствие и релакс. Препоръчваме ви плажовете Ката, Карон, Патонг и Сурин. А докато си почивате на плажа, насладете се на любим коктейл, пресни тайландски деликатеси или свежа кокосова напитка.

Перлата на Андаманско море е колоритен път, обсипан с културни изживявания, релаксация, по-скойни или бурни приключения - развлечения, които биха удовлетворили всички ваши очаквания. 

Какво да правим на остров Пукет?

Ако дори за миг сте си помислили, че Пукет е дестинация само за плаж и летен загар, то сте на грешен път. Островът може да ви осигури редица приключения - от най-романтичните до най-екстремните.

Ето нашите предложения за вашата разнообразна програма:

Отидете с лодка на остров Пи Пи

За разходката до Пи Пи си отделете цял ден, защото организираните екскурзии тръгват сутрин и се връщат отново късния следобед или вечер. Приключението включва разглеждане на пещерите на острова. След това можете да се прехвърлите на лодка с прозрачно дъно, създавайки усещане, че вървите по вода. Спира се на няколко локации, подходящи места за гмуркане. 

Отидете с моторница до Панг-нга и Кай Най

Пукет изобилства от красиви гледки, но най-впечатляващите несъмнено са, съзерцавайки ги от морето. Атракциите са много впечатляващи и ако сте по-организирани и последователни бихте могли да разгледате всичко - пещера Талу, рибарското селище Бан Так Дад, островът на Джеймс Бонд (Тапу), оставащите без дъх пейзажи от мангрови гори, уникалните варовикови планини на остров Хонг и др. 

Гмуркане с опитен инструктор

Независимо дали гмуркането ви е страст или сте начинаещ, със сигурност трябва да го практикувате в кристалните води на Андаманско море. Има много инструктори, които ще са на ваше разположение, за да сте спокойни за вашата безопасност. Те ще ви направят пълен инструктаж и ще бъдат неотлъчно до вас, докато разглеждате богатия подводен живот. 

Релаксирайте с тайландски масаж

Веднага ще забележите изобилието от масажни студиа, защото те са навсякъде по улиците. Предлагат се много видове масажи, на достъпни цени, така че със сигурност трябва да се възползвате от възможността да се отпуснете и насладите на този релаксиращ момент. Все пак подбирайте правилно местата, за да потънете в пълен разкош. 

Разгледайте другите забележителности на Пукет

Едни от най-големите забележителности са:

  • Маймунският хълм - намира се в Пукет Таун и до него се стига пеша за около час. Ако стигнете до най-високата точка, ще видите маймуните и пленителния пейзаж, който се разкрива;
  • Парк Phuket FantaSea - той е истинско превъплъщение на театрално шоу в стил Лас Вегас, но за тайландската култура. Нощният парк включва още търговска улица и тематичен бюфет ресторант. Всичко е много цветно и приказно, така че със сигурност ще ви хареса;
  • Природни паркове - страхотна живописна природа ще намерите в Национален парк Сиринат и Ботаническата градина в Пукет;
  • Будисткият храм Ват Чалонг - свещено място за тайландците, където редовно се извършват поклонения;

Опитайте местната кухня

Тайландската кухня е изразителна със своите подправки, пиперливост и местни деликатеси. По-туристическите зони предлагат смесица от европейска и тайландска кухня, с опция да поръчате без люто или с по-малко. Имайте предвид обаче, че уличната храна е в пъти по-евтина, но и често не може да се поръчва без лютиво. Тайландските улични пазари обикновено предлагат ястия, които комбинират кисели, сладки и пикантни вкусове. Също така ще откриете изгодни цени за морски дарове на килограм, както и хрупкави пържени насекоми.

Задължително опитайте пикантната супа от скариди (Tom Yam Goong), печена патица с червено къри (Gaeng Phed Yang), нудъли, юфка Под Тай, пресни морски дарове, тропически плодове и яжте на корем ананас и кашу (има ги в изобилие, защото се отглеждат тук). 

 

Ако все още не сте се спрели на оферти за почивка в Пукет, туристическа агенция DERTOUR ви очаква! Не губете време, за да грабнете мечтаното пътешествие на най-добрите цени. 

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни