Сафари и плаж в Кения - пътуване към безкрайния Рай

Африка ви зове със своята дива природа, екзотични ласки и сафари приключения. Кения е перфектното бягство през зимата и през всеки друг сезон. 

Независимо дали сте дошли в Кения, за да разгледате една напълно различна от нашите земи, да се отпуснете на райските плажове или на първото си сафари, това е топ дестинацията за вас.  

 

Сафари приключение в Кения

Вероятно сте посещавали много големи зоологически градини по целия свят, но именно в Кения ще станете свидетели на едни от най-големите по размери животни в света, обитавайки свободно по техните родни земи. 

Кения е в сърцето на сафари изживяването, а туристите обикновено започват с националния парк “Масай Мара”. Резерватът е световно известен, а тук са събрани 5 вида от най-големите животни - цар Лъв, красиви леопарди, слон, бизон и носорог. Пригответе се за реална сцена от National Geographic - животинско разнообразие, безкрайни равнини и преминаващи животни, отправящи се към р. Мара за глътка вода. 

 

 

Сафари в резерват Цаво Изток, където е събрана най-голямата популация на слонове в Кения, известна под името “Червените слонове”. Буквално ще се потопите в автентичната Африка - с преливащи се гледки от равнини, хълмове, вода и цели стада от най-забележителните животни - биволи, гепарди, лъвове и др. 

 

В Южна Кения е националният резерват “Амбосели”, събрал наследство с над 650 вида слонове, стада зебри, антилопи и някои от най-редките, почти на изчезване,  видове гепарди и носорози. Наблюдават се и над 400 вида птици. 

 

Планирайте и едно страхотно  сафари с лодка по езерото “Найваша”, където ще се пренесете в света на дивите птици. Езерото “Накуру”  пък е дом на стотици цветни Фламинго обитатели. Спрете и погледайте как минава част от времето на тези обятелни крилати, любимци на малки и големи

 

На плаж в Кения

Плажът "Диани" е емблематична точка в Кения. Привлича с неустоимите си тюркоазени води, диамантен пясък, коралови рифове и богатство от морски обитатели. Заслужава си да поплувате в Индийския океан, защото не всеки ден можете да се похвалите с тази възможност. В допълнение, опитайте гмуркане, кайтсърфинг и шнорхелинг. 

Плажовете на Мамбаса - южният край на острова е истинско съкровище за любителите на безкрайните плажове, водни приключения и релакс под слънцето. Популярните плажове тук са Tiwi Beach, Diani Beach, Galu Beach и Chale Island. 

Остров Лему е пленително място, съчетаващо хълмисти дюни и безкрайни бели пясъчни ивици. Разполага с най-богатата история, носещ името на град Лему - най-старият град в страната. 

 

Кога да организираме почивка в Кения?

Пътуването до Кения остава траен отпечатък в живота на всеки турист, когато и да дойдете, но най-благоприятният климат и подходящ период е през Септември - Октомври. Тогава температурите преобладават между 20°C - 30°C и е сравнително топло и сухо. Другата възможност е Юни - Август, когато има валежи, но не и както през целия дъждовен сезон.

 

Вече сте запознати със същността и енергията на уникалната Кения -  време е да изживеете вашата райска почивка. DERTOUR е туристическата агенция, на която можете да се доверите. Посетете www.dertour.bg - Вашата среща с мечтите!

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни