Обичаш ли да търсиш нови приключения? Да пътуваш и да колекционираш спомени от красиви места? Лисабон е тайнствената португалска столица, в чиито въздух витае богатство от култура, ценности и вековна история. В хармонията между новото и старото време, тук се крие магията, която носи неповторимо преживяване за туристите. Ако се питате, заслужава ли си да посетите Лисабон, не пропускайте следващите редове.

3 причини да резервирате почивка в Лисабон

Не е необходимо да се казва много за Лисабон, защото впечатлява само от една снимка, със своята атмосфера и безброй паметни забележителности. Ето какво би ви подтикнало да резервирате своята почивка още сега:

Място, където древното и модерното се срещат

Лисабон е древен град и втората най-стара европейска столица, разположена на Атлантическия океан. Градът е изобилие от пътеки, които водят до все толкова вълнуващи и впечатляващи кътчета. Докато вървите по тесни вековни улички и наблюдавате автентичната архитектура, може да поемете към модерната част, където ще откриете шик и съблазън за шопинг и вечеря в изискан ресторант. Съвременното лице на Лисабон комбинира модерна архитектура, културни забавления и развлекателно зони. 

Тайнственост и екзотика

Въпреки че Португалия е позната европейска държава и изключително любопитна страна за разглеждане, не е масова дестинация за българските туристи. Това обаче със сигурност не означава, че е по-малко възхитителна - със своите калдъръмени улици, местни занаятчии, плажове, забележителна архитектура и не по-малко интересна местна кухня. Лисабон заслужава вашето време, защото разкрива тайнствени места, които можете да видите само по тези земи. Сигурно е, че ще си тръгнете, искащи още и още от тази палитра емоции. 

Достъпни цени

Лисабон е от малкото места, за които можем да кажем, че е достъпно за българските туристи. Оказа се, че дори проучвания за 2024 г. (на Economist Intelligence Unit) доказват тази теза, въпреки че има ръст на цените от 7,4% спрямо миналата година. 

Забележителности в Лисабон

  • Квартал Алфама е сърцето на автентичността, известен като най-старият район. Катедралата на Лисабон също е отпечатък на най-старата църква на столицата и приема посетили ежегодно в квартала. Алфама допринася за добрата атмосфера със сгушените уютни ресторантчета, традиционната португалска музика фадо, както и невероятния природен фон за снимки;
  • Praça do Comércio - дворцовият площад е начална точка както към главната пешеходна улица, така и към стария град. От него се разкриват удивителни гледки - от едната страна се вижда р. Тежу, а от другата страна на площада са разположени обществени сгради;
  • Замъкът Свети Георги - разполага с музейна експозиция от предмети от желязната ера, удивителна гледка от терасата и възможност за разходка по крепостните стени. Разположени от двете страни на замъка, Граца и Алкантара може да се следващите ви локации. Кварталите са разнообразни, Граца е дом на много старинни църкви, докато Алкантара е по-съвременно и оживено място, което събира младежката общност. Алкантара е чудесно място за нощен живот;
  • Белемската кула  е символ на града, построена през 16 в. и висока около 30 м. Подходящо място за снимки, има входна такса.;
  • Статуята на Исус Христос е висока 28 м., а от върха си разкрива великолепна 360° гледка към Лисабон. Светилището е построена в знак на благодарност на Бог, който през Втората световна война пощадява Португалия.

Това е само една част от забележителностите на Лисабон и района. Ако имате повече време, допълнете списъка с още места за разглеждане, отдих, вкусна храна и шопинг турове. 

Почивката е усещането, което не може да се опише, а трябва да се изпита. Тя е многопластово явление, носеща на всеки по нещо. Лисабон ви очаква - резервирайте своята почивка с DERTOUR!

Коментари

Няма коментари

Напишете коментар

* Полетата са задължителни